Medic Acupunctura Hunedoara

Acupunctura Hunedoara

Medic Acupunctura Hunedoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medic Acupunctura Hunedoara: Acupunctura Hunedoara.

Acupunctura SUJOK reunește o serie de tehnici alternative de tratament specifice medicinei tradiționale chineze. Rezultatele acestor tehnici i-au demonstrat eficiența de-a lungul secolelor pentru tratarea a numeroase afecțiuni. La unele dintre aceste afecțiuni, acupunctura s-a dovedit mai eficientă decât tratamentele medicinei tradiționale.

Științele medicale moderne au realizat o serie de cercetări pentru a demonstra eficiența acupuncturii. Beneficiile au fost vizibile și pe termen lung la pacienți cu afecțiuni cronice cum ar fi durerile de spate, durerile de gât, dureri ale sistemului osos și de altă natura. De asemenea poate preveni migrenele și durerile de cap de altă natură. Astfel, acupunctura este o alternativă la tratamentele medicamentoase sau de altă natură propuse de medicina tradițională. Rezultatele obținute prin tratamentul aplicat direct pacientului este dovada vie a eficienței acupuncturii.

Acupunctura are efecte vizibile impotriva stresului, oboselii cronice, durerilor de spate, dar si asupra durerilor musculare si articulare. Acupunctura insotita de moxa  trateaza rinita alergica .  Moxibustia (aplicarea moxei pe punctele de acupunctura ajuta la deblocarea energiei Qi in meridiane, incalzeste organismul in sindroamele de frig si ajuta inclusiv in tratarea reumatismului daca exista in paralel cu rinita. De aceea spunem ca acupunctura este holistica deoarece putem trata mai multe boli in paralel).

Indiferent ca este vorba despre o stare de tensiune, insomnie, atac de panica, depresie, incordare sau agitatie, acupunctura iti poate veni in ajutor. Tratamentul prin acupunctura iti va imbunatati simtitor starea, chiar de la primele sedinte.

Printre afectiunile in care acupunctura se dovedeste utila enumeram :

 • dureri musculo-osteo-articulare (cum sunt lombalgie, sciatica, torticolis, artroza in diferitele ei forme – gonartroza, coxartroza, artroza umarului, spondiloza, dureri de spate, ceafa, solduri, brate)
 • modificari structurale mici de coloana vertebrala (in hernia de disc incipienta)
 • in sfera digestiva : balonari, arsuri, hiperaciditate, dureri abdominale, constipatie, diaree
 • in sfera sistemului nervos : anxietate, insomnie, sindrom neurovegetativ
 • tulburari endocrine : dureri menstruale, menstre neregulate, infertilitate
 • In bolile cronice, acupunctura ajuta prin ameliorarea simptomatologiei, rarirea acutizarilor si reabilitare functionala.
 • In scop profilactic, acupunctura poate face o preventie a evolutiei spre agravare sau o preventie a declansarii unor afectiuni.

Contraindicatiile acupuncturii :

 • in stari de epuizare, de ebrietate, in stari ce se insotesc de alterari ale constiintei
 • dupa terapie cu raze X sau corticoterapie
 • in cardiopatia ischemica, in marile insuficiente organice (renale, hepatice), in convulsii
 • in cazul pacientilor cu tulburari de coagulare si a celor care iau tratament anticoagulant

Alaturi de acupunctura clasica, in functie de necesitati, se pot asocia diverse metode.