Medic Acupunctura Bucuresti-Sector 5

Clinica Oana Nicolau

Medic Acupunctura Bucuresti-Sector 5 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medic Acupunctura Bucuresti-Sector 5: Clinica Oana Nicolau.

Clinica Oana Nicolau, situata in zona Cotroceni intr-un cadru primitor si linistit, este reprezentata de profesionisti specializati in psihologie, psihoterapie, psihiatrie, logopedie si nutritie.
Clinica Oana Nicolau inseamna seriozitate, confidentialitate, profesionalism, corectitudine, punctualitate.
Clinica Oana Nicolau se adreseaza tuturor persoanelor indiferent de varsta, religie, nivel de pregatire profesionala, statut social, orientare sexuala. 

Pledoarie pentru psihoterapie

"Viata parca nu mai are sens. Am o casa, o masina, sotie si doi copii dar si un loc de munca epuizant, intr-o multinationala. Nu mai simt gustul vietii ca altadata desi castig destui bani ca sa-mi permit o gramada de lucruri. Atunci cand sunt fie la gratar cu familia, cand ma intalnesc cu vechi prieteni sau seara, acasa, dupa o zi de munca, gandurile imi zboara tot la serviciu, la problemele pe care le am de rezolvat maine sau saptamana viitoare. Asta cand nu ma gandesc la nesfarsit daca am facut bine nu stiu ce lucrare ceruta de sef in graba. Nu ma mai odihnesc cum trebuie, parca sunt tot timpul obosit, vlaguit, stors de puteri. Somnul de la un timp mi s-a dat peste cap, mi se intampla sa ma trezesc in miezul nopii si sa nu mai pot adormi. Despre regimul alimentar ce sa mai zic, mananc pe apucate la birou iar seara acasa infulec pana nu mai pot. Copii resimt dureros implicarea mea prea mare la birou, faptul ca nu petrec suficient timp cu ei. Se intampla sa-i gasesc adormiti si atunci ii sarut in somn. Sotia ma intelege dar si pe ea o simt uneori nemultumita. N-am mai iesit undeva doar noi doi de nu mai stiu cand. De la un timp si viata sexuala a inceput sa scartaie.Uneori ma mai intreb ce-mi doresc cu adevarat de la viata..."

"De curand am descoperit ca fiul nostru se drogheaza. Suntem disperati si nu stiu incotro sa o luam, ce sa facem ca sa-l facem sa renunte. Ne intrebam cu ce-am gresit, unde am gresit, dar cred ca mai important acum este sa descoperim cum sa comunicam cu el, cum sa ni-l apropiem din nou. Mi-e teama ca am gresit atunci cand am incercat sa-i "trasam" un drum in viata, dupa dorintele si aspiratiile noastre. Credeam ca facem bine si asa il ferim de rele. De fapt, tendinta noastra de a-l controla in permanenta pentru a ne asigura ca este bine cred ca l-a indepartat incet incet de noi, dar in jungla asta din jur am incercat sa-l protejam."

"Viata mea se afla la o rascruce, nu stiu incotro s-o apuc. Dupa 20 de ani de casnicie am descoperit ca sotul ma inseala. Trist este ca nu a avut o aventura ci o alta relatie, in paralel. Cum am ajuns aici? N-am vrut sa acceptam nici unul, desi simteam asta, ca lucrurile incep sa mearga intr-o directie gresita, credeam ca relatia o sa mearga din inertie. Am evitat sa vorbim deschis despre ceea ce ne supara pe fiecare la celalalt si am ajuns sa ne indepartam si fizic si emotional. De fapt, cred ca toate semnele duceau catre o astfel de criza in cuplu dar ne-a fost frica sa acceptam ca avem nevoie de ajutor. Acum nu stiu incotro sa o apuc, mi-e greu sa-l iert si sa o luam de la capat, mi-e frica si sa o iau singura de la capat, femeie la 45 de ani. Fiica noastra nici macar nu stie cu ce ne confruntam si ca s-ar putea sa divortam."

Daca te regasesti printre aceste povesti de viata si doresti sa apelezi la psihoterapie, sunt necesare cateva precizari... 

Cui se adreseaza psihoterapia?

Psihoterapia sau "tratamentul" sufletului se adreseaza atat persoanelor adulte cat si adolescentilor, atat copiilor dar si varstnicilor, atat celor care traverseaza situatii dificile, care au suferit diverse traume emotionale cat si oamenilor care vor se se cunoasca mai bine, celor care doresc sa invete noi modalitati de relationare cu ceilalti, sa-si dezvolte abilitatile personale dar si persoanelor care vor sa-si rezolve diverse probleme de viata.

Cine este psihoterapeutul?
In Romania, adesea psihologul (psyhe ­ suflet, logos ­ cunoastere) este confundat cu psihiatrul (psyhe ­ suflet, iatros ­ vindecare). Daca psihologul are la indemana "doar" forta cuvintelor, psihiatrul este abilitat sa intervina si medicamentos, ambele profesii urmarind imbunatatirea performantelor celor care le cer sprijinul, refacerea echilibrului emotional.
Si mai des confundam psihologul cu psihoterapeutul. Psihoterapeutul, dupa absolvirea unei facultati de psihologie sau medicina cel mai adesea, a unui master, urmeaza ani lungi de formare intr-una sau mai multe directii terapeutice si obligatoriu un minim de 150 de ore de dezvoltare personala. Aceasta formare ii dau dreptul sa obtina Atestatul de libera practica din partea Colegiului Psihologilor din Roamania. Este de dorit atunci cand te-ai hotarat sa apelezi la serviciile unui psihoterapeut sa verifici daca el(ea) este acreditat de acest Colegiu si eventual sa cauti pe internet date despre el.

Ce fel de psihoterapie mi se potriveste?
Fiindca internetul este omniprezent poti sa te informezi si despre diversele forme de psihoterapie. Cu un singur click pe Google poti afla ce inseamna terapie cognitiv-comportamentala sau analiza tranzactionala, gestalt-terapie sau programare neuro-lingvistica, psihanaliza jungiana sau adleriana, psihodrama clasica sau terapie sistemica, ca sa schitam doar cateva dintre cele mai importante curente terapeutice din cele peste 100 existente la ora actuala in lume. Cand vrei sa apelezi la serviciile unui terapeut impreuna cu iubitul/iubita, sotul sau sotia atunci apelezi la o terapie de cuplu. Atunci cand parintii implica copilul sau copii numim aceasta forma terapeutica terapie de familie.

Galerie foto