Medic Acupunctura Bucuresti-Sector 1

Cabinet Acupunctura Sector 1

Medic Acupunctura Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medic Acupunctura Bucuresti-Sector 1: Cabinet Acupunctura Sector 1.

Cabinet de Homeopatie si Acupunctura Sector 1

 

Dr. Violeta Botescu a absolvit Facultatea de medicina generala in Bucuresti in 1991 si a urmat rezidentiatul de medicina generala cu profil pediatrie. A urmat cursuri de specializare postuniversitara in domeniul Homeopatie si Acupunctura pentru obtinerea competentei in domeniu(organizate in Romania doar de Centrul National de Perfectionare al Medicilor si farmacistilor). Ulterior, a participat la toate Congresele Nationale de Acupunctura si Homeopatie si toate seminarele organizate de Societatea Romana de Homeopatie si creditate de Colegiul Medicilor.

De asemenea in 2006 am obtinut si competenta de formare in Homeopatie, avand dreptul de a tine cursuri de homeopatie pentru medicii inscrisi la cursurile de specializare in domeniu. Din anul 1995 a practicat numai Acupunctura si Homeopatia tratand atat adulti cat si copii in cadrul Centrului National de Acupunctura si Homeopatie (actualmente Institutul pentru Medicina complementara si alternativa).

In prezent dr. Botescu practica aceste terapii in cabinetul individual, intr-un mediu linistit si curat, avand rezultate deosebite in toate tulburarile mentionate. 

                      

Cabinetul medical individual Dr. Violeta Elena Botescu va propune solutii terapeutice specifice medicinei complementare in toate bolile care nu necesita interventie chirurgicala: alergii, migrene, dureri de coloana, dureri reumatice, tulburari ale tubului digestic, tulburari menstruale, acnee, dermatite, anxietate, insomnii si multe alte tulburari functionale.

cabinet_acupunctura_sector_1

Filosofie

In medicina alternativa boala este vazuta ca un dezechilibru energetic al intregului organism. Fie ca este vorba despre acupunctura sau homeopatie, omul este privit ca un intreg. Tulburarea patologica se analizeaza dupa criteriile medicinei obisnuite la care se adauga criteriile specifice diagnosticului MTEO(medicina traditional extrem orientala) sau homeopatiei. Medicul care preia pacientul pe calea medicinei complementare are o abordare holistica(integrala) asupra trupului si sufletului omului pe care incearca sa-l ajute. Exista o latura energetica sau psiho-emotionala care declanseaza o tulburare uneori cu mult timp inainte ca pacientul sa simta ca este o problema la nivel fizic. Cauza subtila declansatoare a unei boli se afla de cele mai multe ori in plan emotional sau exista ca potential genetic mostenit de la parinti (asa numitul teren sau diateza in homeopatie). La cauza subtila se adauga factorul declansator care poate fi regasit in mediul de viata al pacientului care trebuie cercetat cu atentie (modul de viata, obiceiurile personale alimentare, fumatul, somnul, stresul, activitatea sexuala, vaccinarile, conditii de lucru intr-un mediu poluat, sensibilitatea la factori meteo sau influenta anotimpurilor sau fazele lunii). Uneori exista simptome discrete precum oboseala, infectiile respiratorii frecvente, tulburarile menstruale, digestive sau dureri moderate, pasagere dar recurente, cu anumite localizari(cap, coloana, articulatii). Toate aceste simptome ar trebui sa reprezinte motive pentru o consultatie la un medic specializat pe medicina complementara. Astfel se pot depista si trata la timp anumite dezechilibre care daca persista un timp mai indelungat pot conduce la declansarea unor boli mai grave. In acest mod medicina alternativa poate fi privita si ca o medicina profilactica deoarece toate bolile cronice provin din tulburari sau boli acute incorrect tratate sau chiar neglijate. Medicina homeopata si acupunctura necesita uneori analizele si investigatiile specifice tehnologiei medicale moderne pentru stabilirea unui diagnostic cat mai corect. 

Boli

Daca homeopatia si acupunctura sunt practicate de acelasi medic care isi cunoaste foarte bine pacientul din toate punctele de vedere(emotional, fizic, psihic) pot conduce la rezultate deosebite in: 

  • Dezechilibre metabolice 
  • Dezechilibre endocrine 
  • Alergii 
  • Tulburari emotionale care apar dupa socuri sau traume psihice 
  • Boli reumatologice 
  • Boli neurologice 
  • Boli respiratorii 
  • Boli digestive

Homeopatia este o metoda terapeutica ce stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului folosind medicamente numite remedii homeopate. Homeopatia ajuta pacientul sa atinga un nivel mai bun de sanatate care va permite renuntarea la medicamente chimice sau alte terapii si sa depaseasca limitarile impuse de boala, dobandind mai multa libertate. Prin homeopatie si acupunctura se pot trata, atat la adulti cat si copii. 

Tratament

La homeopatie pacientului i se ofera prin programare timpul necesar unei consultatii care se poate intinde pe o durata mai mare de o ora, alaturi de liniste, relaxare si un ambient favorabil unei analize atat a trupului cat si a sufletului. Propunem solutii terapeutice naturale, lipsite de reactii adverse, adaptate configuratiei unice a pacientului. Cabinetul ofera siguranta actului medical in ceea ce priveste sterilizarea acelor de acupunctura(exista si posibilitatea ca pacientii care doresc in mod special sa pregateasca si truse individuale). O sedinta de acupunctura dreaza aproximativ 30 de minute, si se desfasoara intr-un mediu linistit si relaxat.

Cum ajungeti la cabinet?

Cu autoturismul -cabinetul este situat in cartierul Bucuresti Noi. Daca veniti dinspre centru, treceti de teatrul Masca pe dreapta, si faceti stanga imediat dupa iesirea de la metrou Parc Bazilescu (inainte de parcul propriu-zis).

Cu Metrorex - luati metroul pana la statia Parc Bazilescu (M4: Gara de Nord 2 - Parc Bazilescu) -cabinetul se afla la un minut de mers de iesirea de la metrou.

Cu RATB - luati tramvaiul 20 pana in cartierul Bucurestii Noi (statia Teatrul Masca) - Luati troleibuzul 97 de la Gara de Nord pana in cartierul Bucurestii Noi(statia Teatrul Masca) .