Medic Acupunctura Bacau

Acupunctura Bacau

Medic Acupunctura Bacau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medic Acupunctura Bacau: Acupunctura Bacau.

  Acupunctura este considerata una dintre cele mai vechi si eficiente metode de tratament care completeaza medicina moderna dar nu o substituie si se bazeaza pe utilizarea propriile resurse  de vindecare ale fiecarui organism la un moment dat. Teoria acupuncturii spune ca prin corpul omului viu circula neincetat, intr-un ritm bine precizat, mai multe feluri de energie care intretine activitatea organelor si apara organismul de orice agresiune.

  Fiecare meridian de acupunctura are legaturi directe cu un anumit organ al carui nume il si poarta de altfel. Pe traseul meridianelor principale, al caror sediu se afla in piele, se gasesc puncte de acupunctura pe care specialistii le stimuleaza cu diverse mijloace: ace de acupunctura, masaj (digital sau instrumental), curenti speciali (electropunctura), caldura (moxibustie) sau laser de joasa intensitate. Curgerea  armonioasa a energiilor prin cele 12 perechi de meridiane principale si 8 extraordinare inseamna sanatate, iar perturbarea ei inseamna boala.

  Tulburarile energetice pot fi cauzate de factori externi (vant, caldura-foc, umiditate, seceta, frig), interni, factori emotionali (colera, manie, iritabilitate, bucurie, griji, idei obsesive, exces de reflexie, tristete, anxietate, melancolie, frica, panica), dar si de factori alimentari, de modul de viata, traumatisme, epidemii si desigur factori constitutionali (mosteniti).

  Pentru precizarea diagnosticului  medicul foloseste mai multe metode: anamneza (cuprinde intrebari cu privire la debutul bolii, evolutia simptomelor, felul de viata, alimentatia, somnul,conditiile de locuit si de munca ale pacientului), inspectia (examinarea bolnavului), auscultatia, palparea pulsului, meridianelor si punctelor de acupunctura, examenul limbii etc.

  Tratamentul acupunctural este strict personalizat adresandu-se  nu bolii ci bolnavului care prezinta una sau mai multe simptome, cu diverse localizari si moduri de manifestare, iradiere, ciclicitate, concomitente: dureri, constipatie, balonari, astm bronsic, hipertensiune, palpitatii, tulburari menstruale, tulburari de menopauza, tulburari de dinamica sexuala, enurezis, urticarie etc.

  Potrivit OMS acupunctura se practica peste tot in lume,deopotriva la adulti si  copii, existind anumite limite: pacienti cu boli psihice, persoane fragilizate prin boli grave, gravide in ultimele luni de sarcina.

Servicii

 • Diagnosticare prin biorezonanta
 • Complexul de diagnostic Rikta
 • Acupunctura
 • Kinetoterapia
 • Terapia craniosacrala®
 • Terapia cuantica
 • Terapia Schroth
 • Terapia Yumeiho®
 • Dispozitive Ancu Dinca
 • Lignum Vitae
 • Tehnica radianta

Galerie foto