Acupunctura - avantaje si beneficii

Acupunctura - avantaje si beneficii

Sedinta acupunctura    Atunci cand aud de acupunctura, multi oameni au tendinta sa respinga vehement aceasta terapie din simplu motiv ca practicarea ei necesita folosirea acelor. In realitate, acupunctura are extrem de multe beneficii, nu este dureroaza, iar cultivarea ei a inceput cu mai bine de 4000 de ani in urma.

      Aceasta medicina alternativa isi are originea in China, insa in ultimii zeci de ani s-a extin pe intreg globul. Oamenii apeleaza la acupunctura fie pentru tratarea unor afectiuni, fie pentru preventia anumitor boli. Aceasta practica este fundamentata pe medicina traditionala chineza, care considera ca dezechilibrul energiilor organismului provoaca dureri si dereglari ale acestuia. Terapeutul lucreaza cu ace fine pe care nu le introduce la intaplare, ci dupa un anumit principiu: corpul uman este impanzit cu puncte energetice; acestea se afla distribuite pe meridiane, 12 la numar, iar fiecare dintre acesta are ca si corespondent un anumit organ. Atunci cand facem o sedinta de acupunctura, medicul terapeut are grija sa ne stimuleze acele puncte astfel incat sa vindece cu ajutorul energiei afectiunea de care suferim.

      Inainte de a avea parte de o sedinta de acupunctura este necesar ca un medic sa va recomande aceasta terapie in urma unui diagnostic. In cadrul primei intalniri terapeutul va va analiza astfel incat sa descopere locurile in care simtiti disconfort la palpare, eventualele pete, vanatai, umflaturi sau alte semne exterioare. Este necesar sa ii marturisiti acestuia fiecare lucru in neregula pe care il observati in legatura cu organismul dumneavoastra, cu lipsa apetitului sau cu dificultatea din timpului noptii: somn neodihnitor, insomnii, episoade de trezire periodice si numeroase. Tot in cadrul primei sedinte se va intocmi un plan de tratament astfel incat energia pacientului sa fie reechilibrata, iar un specialist in acupunctura va introduce acele in punctele slabe din punct de vedere energetic. Timp de o ora veti petrece timp in cabinetul de acupunctura, asupra dumneavoastra vor actiona acele si, mai mult de atat, veti avea parte si de o discutie pentru a ajuta nu doar fizicul, ci si psihul sa se corecteze. Numarul de sedinte se stabileste astfel incat afectiunea prezenta sa fie inlaturata. Specialistii spun ca acupunctura necesita calmitate si rabdare atat din partea celui ce este tratat, cat si din partea celui ce trateaza. Ameliorarile survin, dupa caz, in cateva zile si chiar daca nu au existat vindecari miraculoase prin practicarea acupuncturii, aceasta reuseste sa tina sub control si sa tempereze anumite boli, dureri sa influenteze pozitiv. sa scada nivelul de stres. Puteti practica acupunctura indiferent de sex sau de varsta pentru ca aceasta nu implica administrarea unor substante, ci sustine capacitatea organismului de a se vindeca de unul singur. Acupunctura se poate intampla simultan cu alte tipuri de medicina, cum ar fi cea traditionala sau cea homeopata. Eliminarea blocajelor energetice poate favoriza fertilitatea, poate reduce oboseala cronica, precum si afectiuni musculare, ale articulatiilor, ale aparatului reproducator, poate vindeca boli usoare si pana la cele cronice.

Tratament acupunctura       Poate argumentul cel mai des intalnit in randul celor ce privesc aceasta practica drept una inspaimantatoare si motivul principal pentru care numeroase persoane nu apeleaza la ea, este frica de ace. Pentru a clarifica acest subiect este necesar sa retineti ca acele folosite in acupunctura sunt extrem de fine si nu perforeaza pielea mai mult de 3 milimetri, ceea ce inseamna ca, pur si simplu, nu le veti simti. Acestea sunt confectionate din metale pretioase aur, argint sau din cupru si otel inoxidabil. Pentru a exemplifica mai bine, imaginati-va ca va aflati intr-un centru de colectare a analizelor si vi se ia sange: acum folosit pentru procedura are un diametru de 7 ori mai mare decat in cazul unui ac folosit in acupunctura. Bineinteles, acele sunt utilizate o singura data sau sterilizate dupa fiecare folosire. Fobia de ace dispare rapid atunci cand observi ca nu simti nicio durere, iar multi pacienti prefera sa revina periodic pentru ca, spun ei, "este chiar relaxant". Este adevarat ca la inceput sedintele se fac cu o anumita periodicitate, de cele mai multe ori saptamanal, iar odata cu primirea unui raspuns afirmativ la stimulii acestui tratament, intalnirile isi diminueaza frecventa. Fiecare pacient este diferit si se prezinta intr-un cabinet de acupunctura pentru diferite afectiuni, astfel incat numarul exact de sedinte la care este supusa o persoana variaza in functie de numeroase cauze: boala de care suferi sau afectiunea care te-a indemnat sa alegi acupunctura ca si tratament, varsta pe care o ai, felul in care reactioneaza organismul tau la aceasta practica, perioada prezentei unei dureri la niveul organului pe care ai venit sa il stimulezi, gradul de emotivitate pe care il ai si multe altele.

      Dupa participarea la cateva sedinte de acupunctura, despre care, la inceput, este posibil sa nu ai o parere foarte buna deoarece specialistul iti va pune numeroase intrebari - legate nu doar de fizic, ci si de psihic, de emotional si de spiritual, este posibil sa prezentati o stare de somnolenta sau, din contra, o energie pe care nu ati mai simtit-o de mult timp. Exista cazuri in care efectele pozitive se vad imediat si cazuri in care efectele se vad mai tarziu sau niciodata. Ce este de retinut, insa, este faptul ca acupunctura nu prezinta efecte secundare; iar cel mai marginalizat caz este acela in care organismul tau nu reactioneaza nicicum.

Palpare acupunctura

     Asa cum am mentionat si mai sus, aceasta practica se poate intersecta si cu alte numeroase tratamente, acupunctura fiind mai mult o medicina complementara care vin in ajutorul altui tip de medicina. In posibilitatea in care nu iti place, nu te simti confortabil sau nu gasesti o relevanta in continuarea sedintelor, te poti opri oricand, sau, contrar, poti mari frecventa cu care participi la acestea. Toate deciziile de acest gen trebuiesc comunicate medicului deoarece acesta va cunoaste diagnosticul si va poate oferi o parere acreditata. In cazul in care pur si simplu sunteti curiosi si nu suferiti neaparat de o afectiune care sa va ingrijoreze, puteti apela la acupunctura oricand. Aceasta isi propune sa trateze, dar si sa mentina organismul nostru la un nivel energetic normal, are in vedere tratarea, dar si preventia.