Medic Acupunctura Alba Iulia

Acupunctura Alba Iulia

Medic Acupunctura Alba Iulia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medic Acupunctura Alba Iulia: Acupunctura Alba Iulia.

Origini
Acupunctura este una din ramurile medicinii traditionale chineze (MTC) alaturi de fitoterapie (tratamente pe baza de plante), masaj si gimnastica energetica (Qi gong).
Toate aceste metode terapeutice au o baza teoretica comuna: Teoria Yin – Yang, Legea celor 5 Elemente, Teoria punctelor si meridianelor energetice, Legile corespondentei intre organele interne si tesuturi, organe de simt etc.

O alta abordare
La medicul acupunctor veti auzi vorbindu-se de Frig, Caldura, Foc, Vant, Flegma, Umezeala, Emotii negative etc. Cele mai multe sunt notiuni noi in spatiul cultural romanesc, dar in curand ne vom familiariza cu ele.
Nu va impacientati daca veti auzi medicul acupunctor spunand ca aveti o afectare a ficatului cand va supara ochii sau ca aveti o afectare a rinichilor daca va supara urechile. E vorba in acest caz de afectari energetice, care nu presupun neaparat o boala organica.

Cum se procedeaza
Adresarea la medicul acupunctor presupune 2 etape:
1. Consultul initial , pe baza caruia medicul stabileste diagnosticul si conduita terapeutica. Acest consult are durata variabila, in functie de complexitatea cazului fiecarui pacient. Consultul consta in:
un  dialog intre medic si pacient prin care se urmareste aflarea datelor semnificative cu privire la boala; in palparea pulsului pacientului; in inspectia limbii pacientului; in palparea unor zone si puncte speciale care pot fi dureroase.
2. Tratamentul, care consta in inteparea a diverse puncte cu ace speciale, de grosime mica si lungimi diferite. In functie de necesitati, numarul de ace folosite in cursul unei sedinte variaza intre 10 – 20. La fiecare sedinta, medicul reevalueaza starea pacientului prin dialog si prin palparea pulsului si inspectia limbii. Dupa caz, tratamentul poate presupune si aplicarea de ventuze, masaj, electroacupunctura, sau diverse metode de sangerare, printre care si cea a venelor sublinguale.

Durata
In principiu, o sedinta de acupunctura dureaza intre 20-30 minute. O cura consta in 10 sedinte efectuate zilnic sau la 2 zile. Durata efectiva a tratamentului se va stabili de la caz la caz. De obicei, bolile recente si usoare, la pacienti tineri, se pot rezolva in mai putin de 10 sedinte. Bolile vechi, mai avansate si la pacienti varstnici, pot necesita mai mult de 10 sedinte si uneori tratament periodic de intretinere.

Siguranta
In cabinetele noastre folosim truse personale de ace noi, sterile, pentru fiecare pacient, pe care le resterilizam inainte de fiecare sedinta.

Ce trateaza
Tulburari ale starii generale: oboseala cronica, astenie.
Boli neuropsihice: insomnii, neurastenii, depresii, iritabilitate, nervozitate.
Boli neurologice: nevralgii (faciale, trigeminale, dentare, intercostale, zona Zoster), vertij, ameteli, rau de miscare, pareze, paralizii, lombosciatice, discopatii.
Boli osteo-musculo-tendinoase: dureri cauzate de deformarea coloanei, artroze, spondiloza, entorse, tendinite, dureri musculare, dureri articulare, torticolis, crampe musculare.
Tulburari circulatorii: arterita, varice, furnicaturi, amorteli, sindrom Reynaud (maini si picioare reci).
Boli respiratorii: sinuzite, rinosinuzite, astm bronsic, bronsite, rinite alergice.
Boli cardiace: tratament adjuvant al crizelor de angina pectorala, prevenirea infarctului miocardic, tulburari functionale (palpitatii, tahicardii), hipertensiune.
Boli digestive: dispepsii, gastrite, ulcere gastroduodenale, colite, flatulenta, hemoroizi, patologie biliara si hepatica (tratament de intretinere in hepatite cronice, ciroze hepatice, colecistite).
Boli urogenitale: cistite, infectii cronice, impotenta, frigiditate, sterilitate, adenom de prostata, fibromatoza uterina.
Boli endocrine: hipotiroidie, hipertiroidie, noduli mamari, ovare polichistice, dismenoree, tulburari menstruale.

Boli O.R.L.: otite, faringite, laringite.
Boli oftalmologice: infectii, ptoze palpebrale, strabism, miopie etc.
Altele: migrene, alergii, unele forme de eczeme cutanate, tratament adjuvant in terapia obezitatii si impotriva fumatului.

Cum actioneaza
Scopul tratamentului prin acupunctura este echilibrarea functionarii organismului. Se urmareste eliminarea urmarilor factorilor ce produc boala, cresterea rezistentei proprii a organismului la imbolnavire, refacerea energiei afectate a diferitelor organe etc.

Galerie foto